Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 Nov 2023

De beste werklaarzen van 2023

Het weer wordt kouder en je bent op zoek naar een goede werklaarzen die jouw voeten lekker warm houden. Je begint je zoektocht en komt er al snel achter dat er erg veel soorten, merken en varianten werklaarzen zijn. Je wilt graag weten wat de beste werklaarzen zijn voor 2023. Wij gingen voor jou op onderzoek uit en hebben de beste werklaarzen voor 2023 voor je op een rijtje gezet.

Hieronder vind je een overzicht van de top 7 beste werklaarzen voor 2023.

De beste werklaarzen voor 2023

Om te bepalen wat de beste werklaarzen zijn hebben wij de verschillende werklaarzen vergeleken op basis van de meest belangrijke factoren die bepalen wat de beste laarzen zijn, namelijk:

  • Comfort
  • Veiligheid
  • Design / uiterlijk
  • Prijs/kwaliteit
  • Waterbestendigheid

1. Sixton Montana

 

Sixton montana 81156-05 bruine werklaars

Comfort:                                 
Veiligheid:                              
Uiterlijk:                                  
Prijs/kwaliteit                         
Waterbestendigheid           
 

Als het op werklaarzen aankomt zijn de laarzen van Sixton Peak erg populair in de markt. Dit is ook met een goede reden en vandaar dat ze thuis horen in onze lijst met de beste werklaarzen. De Sixton Montana zijn leren werklaarzen die een mooi design, comfort en veiligheid perfect weet te combineren.

De Sixton Montana is leverbaar met een Airplus voering of een een 100% lamswollen voering die jouw voeten heerlijk warm weet te houden tijdens de koude en natte winterdagen in Nederland. Hij is gemaakt van hoogwaardig nubuck leer dat water afstoot. Het leer is driedubbel gestikt en de naden zijn niet voelbaar. Je schuurt dus niet met je voeten langs de namen wat wel zo comfortabel is.

De zolen onder de Sixton Montana zijn PU/PU. Ze hebben een grof profiel en geven jou veel grip op bijna elk oppervlak. Bij de hiel zit een versteviging zodat de laarzen goed blijven zitten en door de schokdemping in de hak worden jouw voeten minder snel vermoeid.

Op gebied van veiligheid zit je met de Sixton Montana goed. Ze voldoen aan de hoogste veiligheidsnorm (S3 veiligheidsklasse) en hebben een composiet veiligheidsneus en flexibele antiperforatie tussenzool van kevlar.

Qua waterbestendigheid laten ze alleen wat liggen. Ze zijn wel waterafstotend maar niet volledig waterdicht. Ze houden water goed buiten en de kans is klein dat er vocht naar binnenkomt maar als jij de hele dag onder erg natte omstandigheden werkt kan het zijn dat ze wat water doorlaten.

Je krijgt met deze werklaarzen veel waar voor je geld dus de prijs/kwaliteit verhouding is erg goed. De Sixton Montana met lamswollen voering is leverbaar in drie verschillende kleuren, namelijk:

2. Sixton Ranch

 

Sixton ranch 81411 07 s3 werklaars bruin waterdicht

Comfort:                                 
Veiligheid:                              
Uiterlijk:                                 
Prijs/kwaliteit                        
Waterbestendigheid           
 

De Sixton Ranch serie is de nieuwste serie werklaarzen van Sixton. De Ranch-serie lijkt op sommige vlakken op de Sixton Montana maar ze hebben een aantal andere eigenschappen die de laarzen misschien nog wel een slag beter maakt dan de bestaande Montana serie. De Sixton Ranch laarzen zijn net als de Sixton Montana gemaakt hoogwaardig nubuck leer dat water afstoot en zijn allemaal voorzien van het Outdry Membraan wat ze waterdicht maakt. Dit is bij de  Sixton Montana serie enkel van toepassing op de laarzen met Outdry. 

Ze zijn leverbaar met een wollen voering, airplus voering en de Sixton Ranch 09 is leverbaar met een primaloft voering. Primaloft is gemaakt van erg fijne microfibers en is met name geschikt voor koude en natte omstandigheden. De voering werkt dan ook isolerend. 

Je krijgt met deze werklaarzen veel waar voor je geld dus de prijs/kwaliteit verhouding is erg goed. Zie:

3. Redbrick Pulse Boot

Redbrick Pulse Boot bruin gevoerd 32333

Comfort:                             
Veiligheid:                           
Uiterlijk:                              
Prijs/kwaliteit                     
Waterbestendigheid           
 

De Redbrick Pulse werklaarzen zijn uitgebracht in 2023. Deze nieuwe serie aan werklaarzen hebben unieke eigenschappen en een moderne uitstraling. Wat de Redbrick Pulse werklaarzen onderscheid is het materiaal van het bovendeel, deze is niet gemaakt van leer maar van microvezel en dit brengt bepaalde voordelen met zich mee.  Microfiber is duurzaam, slijtvast, waterbestendig (WRA) en vereist minder onderhoud.

Waar leer onderhouden dient te worden met ledervet of lederolie hoeft dit met microvezel niet. Een doekje om ze schoon te maken en klaar. Met het lichte gewicht, de sterke PU/Rubber zool en de waterdichtheid is het een uitstekende werklaars.

Ze zijn gevoerd en ongevoerd verkrijgbaar. De gevoerde modellen zijn:

De ongevoerde modellen:

De gevoerde modellen zijn gevoerd met imitatiebont en niet met 100% lamswollen voering zoals Sixton vandaar dat ze van ons op comfort 4 sterren hebben gekregen, echter doet het kwalitatief niet aan elkaar onder. 

4. Grisport 70249

Grisport 70249 bruine werklaarzen s3

Comfort:                              
Veiligheid:                           
Uiterlijk:                              
Prijs/kwaliteit                     
Waterbestendigheid           
 

De Grisport 70249 heeft een terechte plaats in onze lijst met de beste werklaarzen. Ze zijn gemaakt van een uitstekende kwaliteit leer en bieden veel comfort en veiligheid. De laarzen zijn uitgerust met een stalen neus en een antiperforatie tussenzool en bieden grip op nagenoeg alle oppervlakken.

De Grisport 70249 is gemaakt van leer en de naden zijn driedubbel gestikt voor een stevige en waterdichte verbinding. Qua comfort zit je bij deze Grisport werklaarzen goed. Ze hebben een goede pasvorm, een goede zool en de schokdemping in de hak bieden ze veel draagcomfort. Door de lussen aan de zijkant is het in- en uitstappen extreem makkelijk.

Voor de voering geeft Grisport je twee keuzes, namelijk sympatex of een wollen voering. De Sympatex voering is volledig wind en waterdicht, maar blijft toch ademend zodat de laarzen blijven ademen en jouw voeten lekker fris blijven. De wollen voering is erg lekker warm tijdens de herfst en winter, maar wat minder geschikt voor de warmere dagen. Vergeleken met andere werklaarzen is de prijs van Grisport iets duurder en daar scoort deze laars dus iets minder. 

Dezelfde Grisport werklaarzen zijn ook verkrijgbaar in het zwart, maar deze hebben een iets ander nummer, namelijk de Grisport 72401.

Wil je meer informatie over deze Grisport werklaarzen? Bekijk de verschillende varianten:

5. Sixton Montana Outdry

 

Sixton Montana outdry 81156-17 waterdichte werklaars

Comfort:                              
Veiligheid:                           
Uiterlijk:                              
Prijs/kwaliteit                     
Waterbestendigheid             
  

De Sixton Montana werklaarzen staan hierboven reeds een keer vermeld, maar ze zijn ook leverbaar in een waterdichte uitvoering. Sixton maakt hiervoor gebruik van een uniek en gepatenteerd systeem genaamd Outdry Technology.

Deze technologie kom je nergens anders tegen en is uniek. Sixton maakt gebruik van een laminatie proces waarmee het leer en het waterdichte membraan worden samengeperst tot één geheel. Dit maakt ze uniek en volledig waterdicht, maar het nog meer voordelen met zich mee, namelijk:

  • Het membraan kan goed ademen waardoor transpiratievocht makkelijk naar buiten kan en jouw voeten droog en fris blijven.
  • Omdat het membraan kan ademen geeft het veel comfort en helpt de temperatuur van de voet te reguleren.
  • Geen plooien en/of naden waardoor er geen wrijving is met jouw voeten. Hierdoor krijg jij geen blaren of schuurplekken.
  • Omdat er geen water tussen het leer en het membraan kan, blijven de laarzen licht van gewicht en hoef jij geen extra gewicht van het water te dragen.

De laarzen zijn verder precies hetzelfde als de normale Sixton Montana werklaarzen. De prijs is echter wel iets hoger en aangezien in veel gevallen een volledig waterdichte laars niet vereist is, staat de laars op plek 4 in onze lijst met de beste werklaarzen.

Net als de ander werklaarzen van Sixton zijn ze leverbaar met een wollen voering en Airplus voering. Waarbij de wollen voering uitermate geschikt is voor de koudere herfst en winter periode. De airplus voering is geschikt voor alle seizoen. Bekijk de verschillende uitvoeringen voor meer informatie:

6. Safeet Lucca & Siena

 

Safeet Lucca werklaars gevoerd

Comfort:                              
Veiligheid:                           
Uiterlijk:                              
Prijs/kwaliteit                     
Waterbestendigheid         
 

Een goede werklaars voor een wat kleiner budget? Bekijk dan de werklaarzen van Safeet. Deze werklaarzen zijn aantrekkelijk geprijsd en bieden een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Met een leren bovendeel, stalen neus en stalen tussenzool bieden ze bescherming aan jouw voeten. Daarnaast zijn de laarzen voorzien van een haksteun voor extra steun in de hiel en is het leer vierdubbel gestikt om voor een stevige verbinding te zorgen.

De Safeet Lucca is het gevoerde wintermodel van de laarzen, maar is niet uitgerust met een waterdicht membraan. Bekijk de Safeet Lucca!

De Safeet Siena is niet gevoerd, maar wel uitgerust met een waterdicht membraan. Bekijk de Safeet Siena!

 

7. No Risk Crowheart

 

No risk crowheart s3 leren bruine werklaarzen

Comfort:                              
Veiligheid:                           
Uiterlijk:                              
Prijs/kwaliteit                     
Waterbestendigheid           
 

At last but not least: De No Risk Crowheart. Deze werklaarzen van No Risk zijn pas sinds 2018 verkrijgbaar maar staan nu al in onze lijst met de beste werklaarzen. Deze laarzen onderscheiden zich van alle andere werklaarzen door de brede pasvorm. Normale werklaarzen en werkschoenen hebben een schoenbreedte van 11, maar deze werklaarzen hebben een schoenbreedte van 12. Dit maakt ze perfect voor mensen met brede voeten.

De No Risk Crowheart is gemaakt van hoogwaardig leder en waterafstotend, maar door de warme Aquatex voering en de hoge schacht kan water jouw voeten niet kan bereiken. De laarzen zijn dan ook waterdicht. Jouw voeten blijven lekker warm en droog.

Op gebied van veiligheid zegt de merknaam alles; No risk. . De No Risk Crowheart voldoet aan de EN ISO 20345 S3 veiligheidsklasse. Dit is de hoogste veiligheidsklasse. De laarzen zijn voorzien van een composiet en kevlar tussenzool.

Tussen de loopzool en de tussenzool zit een laag kurk verwerkt. Het kurk heeft een isolerende werking en zorgt voor een aangenaam klimaat binnen de werklaarzen. No Risk noemt dit zelf het Clima Cork System.

De prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend en maakt de laarzen erg populair. Wil je graag meer weten? Bekijk de No Risk Crowheart in onze webwinkel.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening!

Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen met werklaarzen! Wat vind jij de beste werklaarzen en waarom vind jij ze zo goed? Laat het ons weten en wie weet zie je de werklaarzen binnenkort voorbij komen in onze lijst met de beste werklaarzen van 2023.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »