Werkschoenen

Werkschoenen online kopen? Zoek niet verder, werkschoengigant heeft een uitgebreid aanbod werkschoenen van topmerken als Redbrick, Grisport, Bata, No Risk, HKS en meer. Bekijk ons aanbod en bestel vandaag nog!

Filters
sale
HKS RS 275 BOA
HKS
RS 275 BOA
€199,99 €164,95
sale
Redbrick Motion Shade S3 ESD *OP = OP
Redbrick Motion
Shade S3 ESD *OP = OP
€109,50 €72,60
sale
HKS RS 275
HKS
RS 275
€172,97 €144,95
sale
Grisport Cross Safety Nordic S3 zwart/grijs
Grisport
Cross Safety Nordic S3 zwart/grijs
€122,50 €97,95
sale
Grisport 903L S3 Zwart ACTIE!
Grisport
903L S3 Zwart ACTIE!
€124,95 €90,99
sale
Grisport Cross Safety Xtrail S3 zwart/geel
Grisport
Cross Safety Xtrail S3 zwart/geel
€122,50 €97,95
sale
HKS Delta 1 Dry
HKS
Delta 1 Dry
€167,50 €144,95
sale
HKS RS 270 BOA
HKS
RS 270 BOA
€209,50 €159,95
sale
Bata Summ Seven S3 ESD BOA
Bata
Summ Seven S3 ESD BOA
€137,99 €119,95
Grisport
803L S3 Oranje/Zwart
€97,95
sale
Gerba Dalvik S1P
Gerba
Dalvik S1P
€81,49 €73,95
sale
Grisport Active Pro Dash ESD S1P
Grisport
Active Pro Dash ESD S1P
€118,50 €92,69
sale
Grisport Cross Safety Horizon S3 BOA
Grisport
Cross Safety Horizon S3 BOA
€148,50 €116,95
No Risk
Black Panther S3 ESD
€85,99
sale
Reebok 1080 Fusion Formidable S3 ESD
Reebok
1080 Fusion Formidable S3 ESD
€169,95 €154,95
RedBrick
Ladies Line Lena
€85,95
Werkschoenen

Nieuwe werkschoenen online kopen? Zoek niet verder! Bij Werkschoengigant.nl vind je een ruime collectie werkschoenen of je nou op zoek bent naar een paar robuuste schoenen voor de bouw, sportieve sneaker werkschoenen, hoge werkschoenen voor meer steun of lage werkschoenen voor meer flexibiliteit. In ons assortiment vind je altijd wel een paar schoenen die bij jou en jouw werkzaamheden passen. Je wilt tenslotte graag dat jouw voeten goed beschermd zijn, maar daarnaast ook dat de veiligheidsschoenen comfortabel zitten en lopen.

Een keuze maken kan dan ook lastig zijn en je kunt met veel vragen zitten. Wij helpen je hierbij graag verder en geven je tips die jou helpen bij het kopen van de juiste werkschoenen..

Welke veiligheidsklasse voor jouw werkschoenen?

Als het gaat om veiligheidsschoenen zijn er een aantal veiligheidsklassen waar de schoenen aan kunnen voldoen. Zo heb je SB, S1, S1P, S2 en S3 voor veiligheidsschoenen. Wat zijn de verschillen en hoe weet je welke veiligheidsklasse jij nodig hebt?

SB: Laagste veiligheidsklasse. Enkel uitgerust met een veiligheidsneus van staal, composiet, aluminium of glasvezel en schokdemping in de hak (volgens EN 345 norm).

S1: Zelfde als de SB norm maar heeft antistatische eigenschappen en moet verplicht een gesloten hiel hebben. S1 is geschikt voor relatief lichte werkzaamheden. Bekijk onze S1 werkschoenen.

S2:Gelijk aan S1 werkschoenen, maar zijn daarnaast waterbestendig. Dit is met handig als jij veel buiten werkt en te maken hebt met natte omstandigheden.

S3: S3 is de hoogste veiligheidsklasse binnen de werkschoenen en hebben een veiligheidsneus, antiperforatie tussenzool, zijn waterbestendig, hebben schokdemping in de hak, een gesloten hiel en antistatische eigenschappen. Bekijk al onze S3 werkschoenen.

S1P: Veel mensen weten dit niet maar veiligheidsschoenen met een S1P normering zijn hetzelfde als een S3 werkschoenen. Het enige verschil is dat ze niet waterbestendig zijn.

Om het je makkelijk te maken hebben wij de verschillende veiligheidsklassen en de eigenschappen voor je in een overzichtelijke tabel gezet:

  SB S1 S1P S2 S3 S4 S5
Veiligheidsneus
Schokdemping in hak
Gesloten hiel x
Antistatisch x
Antiperforatie tussenzool x x x x
Verhoogde weerstand tegen water x x x nvt nvt
Waterdicht x x x x x

Aanvullende eisen en normeringen

Naast de verschillende veiligheidsklassen zijn er ook aanvullende eisen en normen waar veiligheidsschoenen aan kunnen voldoen. Wij onderscheiden de meest voorkomende en gebruikelijke:

ESD: Staat voor Electro Static Discharge. Onder de juiste omstandigheden kan de drager niet elektrostatisch geladen worden. Hierdoor kun je geen schokken afgeven aan geleidende materialen zoals metalen.

HRO: HRO geeft aan dat de zolen van de werkschoenen hittebestendig zijn.

Antislip (SRA, SRB en SRC): Voor antislip bij werkschoenen zijn er verschillende normeringen, namelijk SRA, SRB en SRC.

SRA:  Gericht op antislip op keramische tegels. Of de schoenen de normering halen wordt getest met water en zeep en de weerstand die de zolen geven op de ondergrond.

SRB: Gericht op anti slip op metalen ondergronden. Dit is getest met een stalen ondergrond bedekt met glycerol.

SRC: Gericht op antislip op verschillende oppervlakken. Schoenen met deze normering hebben zowel de test doorstaan van SRA als van SRB, vandaar dat men ook wel spreekt van SRA + SRB = SRC. SRC is dan ook de meest voorkomende norm voor antislip.

Meer weten over de verschillende veiligheidsklassen? Lees dan onze blog: Wat zijn veiligheidsklassen bij werkschoenen?

Welke werkschoenen zijn geschikt voor jouw beroep?

Welke werkschoenen het meest geschikt zijn voor jouw beroep hangt heel erg af van de werkzaamheden die je doet. Denk daarom zelf goed na over jouw werkzaamheden en wat de werkschoenen jou hierin moeten bieden. Wij lichten een aantal veel voorkomende situaties toe:

Knielende werkzaamheden: Zit je veel op je knieën voor je werk? Dan zijn werkschoenen met een overneus, ook wel kruipneus,  aangeraden. Deze voorkomt slijtage aan de werkschoenen zelf. Dit is met name veel gebruikt in de bouw en agrarische sector.

Veel lopen: Loop je heel erg veel maar doe je eigenlijk bijna geen knielend werk? Dan kunnen lichtgewicht werkschoenen met veel schokdemping een uitkomst bieden. Dit zien wij veel in de logistieke sector. Onder andere Redbrick en Reebok hebben speciale series uitgebracht die uitstekend zijn voor deze sector. Redbrick heeft hiervoor de Redbrick Motion serie en Reebok de Excel Light serie.

Snel in- en uitstappen: Is het voor jou een vereiste dat je de schoenen snel aan en uit moet kunnen trekken? Dan zijn instap werkschoenen, een boa sluiting of werkklompen voor jou de uitkomst. We zien dit veelal in de elektrotechniek en installatiebranche.

Elektronische apparatuur of explosieve middelen: Werk je met brandbare en explosieve middelen of gevoelige elektronische apparatuur? Dan zijn werkschoenen met een ESD normering vaak een eis. Je kunt deze ESD vaak herkennen aan het gele label dat veelal terug te vinden is op de schoenen.  

Voor ieder beroep hebben wij wel een een paar aansluitende werkschoenen. Weet je niet precies wat je nodig bent? Neem gerust contact met ons op en we kijken samen naar een paar geschikte werkschoenen, werklaarzen en/of werkklompen.

Hoe bepaal je jouw schoenmaat?

De meest bepalende factor of jouw werkschoenen comfortabel zitten is de schoenmaat. Het is daarom van essentieel belang dat je de juiste maat schoenen hebt, maar hoe bepaal je dit? Je kunt dit gemakkelijk zelf bepalen door je voeten op te meten en deze naast onze maattabel te leggen. Bekijk voor meer informatie onze maattabel pagina met informatie over het bepalen van jouw schoenmaat en hoe je je schoenmaat bepaald.  

Bij sommige merken krijg je een keuze in de breedtemaat of hebben de schoenen een bredere pasvorm. Dit is van belang voor mensen met brede voeten of juist smalle voeten. Merken die hier goed op inspelen zijn HKS, Bata en No Risk.

Werkschoenen voor zowel dames als heren

Bij Werkschoengigant.nl willen we keuze bieden voor iedereen dus voor zowel dames als heren. We hebben werkschoenen die geschikt zijn voor zowel heren als dames, de zogeheten unisex modellen. Unisex modellen hebben over het algemeen een mannelijk pasvorm maar is verkrijgbaar in een kleinere maat. Wij adviseren dames dan ook te kiezen voor een maat kleiner omdat de mannelijk pasvorm wat groter uit kan vallen.

Uiteraard hebben wij ook werkschoenen die enkel geschikt zijn voor mannen. Wij hebben een uitgebreid assortiment heren werkschoenen. Van stoere werk sneakers tot aan robuuste schoenen voor de bouw.

In ons assortiment dames werkschoenen wordt ook veel keuze geboden. Wij hebben sportieve modellen in leuke kleuren tot aan hogere en stevige modellen voor de zwaardere klussen. Het verschil bij de dames werkschoenen zit voornamelijk in de pasvorm. De vrouwelijke voet is ten slotte anders dan de mannelijk voet. Dames hebben over het algemeen een smallere voet, waar mannen een bredere voet hebben.

Werkschoenen van topmerken

Bij Werkschoengigant.nl vind je werkschoenen van topmerken. Wij hebben veiligheidsschoenen van bekende merken als Grisport, Redbrick, Reebok, HKS en Bata. Door een grote diversiteit aan merken kunnen wij onze klanten veel soorten veiligheidsschoenen aanbieden met altijd wel een passend model. Van safety sneakers, instappers en zeer comfortabele veiligheidsschoenen tot aan robuuste en sterke veiligheidsschoenen die geschikt zijn voor de meest zware klussen.

Wil jij weten wat de beste werkschoenen zijn voor 2019? Lees dan ons artikel over de beste werkschoenen! Wij hebben diverse schoenen beoordeeld op de meest belangrijke aspecten, zoals comfort, veiligheid, prijs/kwaliteit en het design om jouw te helpen in je zoektocht.