Werkschoenen

Werkschoenen online kopen? Zoek niet verder, werkschoengigant heeft een uitgebreid aanbod werkschoenen van topmerken zoals Redbrick, Grisport, HKS en meer. Bekijk ons aanbod en bestel vandaag nog!

Filters
Bata
Bickz Cross Rugged
€83,20
RedBrick
Classic David
€74,00
HKS
Targa 5 VTP S3
€125,00
No Risk
Coltrane
€72,54
No Risk
Mackenzie
€69,95
RedBrick
Classic Harvey
€74,00
RedBrick
Ice winter werkschoenen
€77,20
Werkschoenen

Nieuwe werkschoenen online kopen? Zoek niet verder! Bij Werkschoengigant.nl vind je een ruime collectie werkschoenen of je nou op zoek bent naar een paar robuuste werkschoenen voor de bouw, sportieve sneaker werkschoenen, hoge werkschoenen voor meer steun of lage werkschoenen voor meer flexibiliteit. In ons assortiment werkschoenen vind je altijd wel een paar schoenen die bij jou en jouw werkzaamheden passen. Je wilt tenslotte graag dat jouw voeten goed beschermd zijn, maar daarnaast ook dat de schoenen comfortabel zitten en lopen.

Een keuze maken kan dan ook lastig zijn en je kunt met veel vragen zitten. Wij helpen je hierbij graag verder en geven je tips die jou helpen bij het maken van de keuze.

Welke veiligheidsnormering ben je nodig?

Als het gaat om veiligheidsschoenen zijn er een aantal veiligheidsklassen waar de schoenen aan kunnen voldoen. Zo heb je SB, S1, S1P, S2 en S3 voor veiligheidsschoenen. Maar wat zijn nou precies de verschillen, dat lees je hieronder:

SB: Laagste normering. Enkel uitgerust met een veiligheidsneus van staal, composiet, aluminium of glasvezel en schokdemping in de hak (volgens EN 345 norm).

S1: Zelfde als de SB norm maar heeft daarnaast antistatische eigenschappen en moet verplicht een gesloten hiel hebben. Bekijk onze S1 werkschoenen.

S2Gelijk als een S1 werkschoenen, maar is daarnaast waterbestendig. Bekijk onze S2 werkschoenen.

S3: Hoogste veiligheidsnormering. S3 werkschoenen zijn gelijk aan S2 werkschoenen, maar hebben daarnaast een antiperforatie tussenzool van staal of kevlar. Bekijk al onze S3 werkschoenen.

S1P: Hetzelfde als S3 werkschoenen, maar is niet waterbestendig. Bekijk werkschoenen met een S1P normering.

Om het je makkelijk te maken hebben wij de verschillende veiligheidsklassen en de eigenschappen voor je in een overzichtelijke tabel gezet:

  SB S1 S1P S2 S3
Veiligheidsneus
Schokdemping in hak
Gesloten hiel x
Antistatisch x
Antiperforatie tussenzool x x x
Verhoogde weerstand tegen water x x x
Waterdicht x x x x x

Aanvullende eisen en normeringen

Naast de verschillende veiligheidsklassen zijn er ook aanvullende eisen en normen waar werkschoenen aan kunnen voldoen. Wij onderscheiden de meest voorkomende en gebruikelijke:

ESD: Staat voor Electro Static Discharge. Onder de juiste omstandigheden kan de drager niet elektrostatisch geladen worden. Hierdoor kun je geen schokken afgeven aan geleidende materialen zoals metalen.

HRO: HRO geeft aan dat de zolen van de werkschoenen hittebestendig zijn.

Antislip (SRA, SRB en SRC): Voor antislip bij werkschoenen zijn er verschillende normeringen, namelijk SRA, SRB en SRC.

  • SRA:  Gericht op antislip op keramische tegels. Of de schoenen de normering halen wordt getest met water en zeep en de weerstand die de zolen geven op de ondergrond.
  • SRB: Gericht op antislip op metalen ondergronden. Dit is getest met een stalen ondergrond bedekt met glycerol.
  • SRC: Gericht op antislip op verschillende oppervlakken. Schoenen met deze normering hebben zowel de test doorstaan van SRA als van SRB, vandaar dat men ook wel spreekt van SRA + SRB = SRC. SRC is dan ook de meest voorkomende norm voor antislip.

Welke werkschoenen zijn geschikt voor jouw beroep?

Welke werkschoenen het meest geschikt zijn voor jouw beroep hangt heel erg af van de werkzaamheden die je doet. Denk daarom zelf goed na over jouw werkzaamheden en wat de werkschoenen jou hierin moeten bieden. Wij lichten een aantal veel voorkomende situaties toe:

Knielende werkzaamheden

Zit je veel op je knieën voor je werk? Dan zijn werkschoenen met een overneus, ook wel kruipneus,  aangeraden. Deze voorkomt slijtage aan de werkschoenen zelf.

Veel lopen

Loop je vooral heel erg veel maar doe je eigenlijk bijna geen knielend werk? Dan kunnen lichtgewicht werkschoenen met veel schokdemping een uitkomst bieden.

Snel in- en uitstappen

Is het voor jou een vereiste dat je de werkschoenen snel aan en uit moet kunnen trekken? Dan zijn instap werkschoenen, werkschoenen met een boa sluiting of werkklompen voor jou de uitkomst.

Elektronische apparatuur of explosieve middelen

Werk je met brandbare en explosieve middelen of gevoelige elektronische apparatuur? Dan zijn werkschoenen met een ESD normering aangeraden.

Voor ieder beroep hebben wij wel een een paar aansluitende werkschoenen. Weet je niet precies wat je nodig bent? Neem gerust contact met ons op en we kijken samen naar een paar geschikte schoenen, werklaarzen en/of werkklompen.

Hoe bepaal je jouw schoenmaat?

De meest bepalende factor of jouw werkschoenen comfortabel zitten is de schoenmaat. Het is daarom van essentieel belang dat je de juiste maat schoenen hebt, maar hoe bepaal je dit? Je kunt dit gemakkelijk zelf bepalen door je voeten op te meten en deze naast onze maattabel te leggen. Bekijk voor meer informatie onze maattabel pagina met informatie over het bepalen van jouw schoenmaat en hoe je je schoenmaat bepaald.  

Werkschoenen voor zowel dames als heren

Bij Werkschoengigant.nl vind je werkschoenen voor zowel dames als heren, maar deze zijn weer onder te verdelen in drie categorieën, namelijk:

  • Heren werkschoenen: puur voor de mannelijke voet
  • Geschikt voor zowel dames als heren. Deze schoenen kunnen zowel door heren als dames gedragen worden, maar hebben over het algemeen een mannelijke leest.
  • Dames werkschoenen: volledig afgestemd op de vrouwelijke voet.

Het verschil zit hem voornamelijk bij de dames werkschoenen. De vrouwelijke voet is ten slotte anders dan de mannelijk voet. Dames hebben over het algemeen een smallere voet, waar mannen een bredere voet hebben. Dames werkschoenen zijn daarom over het algemeen iets smaller.