Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Sep 2021

Top 10 beste werkschoenen van 2023

Je bent op zoek naar goede werkschoenen en je gaat het internet op. Je weet waar je op moet letten en begint aan je zoektocht. Je komt al snel tot de conclusie dat er erg veel werkschoenen verkrijgbaar zijn en je wilt graag weten wat de beste werkschoenen zijn voor 2023. Vanuit onze kennis en expertise gingen wij voor jou op onderzoek uit en hebben de top 10 beste werkschoenen voor 2023 op een rijtje gezet.

Om navigeren makkelijk te houden hebben we het artikel ingedeeld in verschillende categorieën, namelijk:

  • Heren werkschoenen

  • Dames werkschoenen

De beste heren werkschoenen van 2023

Hieronder vind je een overzicht van de beste heren werkschoenen van 2023. Wij hebben alle schoenen beoordeelt op volgende factoren:

  • Comfort

  • Veiligheid

  • Design / uiterlijk

  • Prijs/kwaliteit

 

1. HKS RS 275 

HKS RS 275 hoge werkschoenen zwart geel

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

De HKS RS 275 is een heren werkschoen die veel comfort biedt, duurzaam is en waar je de hele dag moeiteloos op kan lopen zonder zere voeten te krijgen. Ze hebben een sportieve uitstraling en zijn zwart met gele elementen. Wat de HKS RS 275 uniek maakt is de schokdemping in de zool. De tussenzool is gemaakt van een zachter PU met rebound-effect. De beweging wordt efficiënter, minder stressvol en door een hogere reactiviteit van de tussenzool geeft de schoen een uitstekende schokdemping wat ze erg geschikt maakt voor beroepen waarbij je veel moet lopen.  Het bovendeel is gemaakt van Microtech en niet van leder. Het is net zo duurzaam, sterk en waterbestendig als leer, maar als voordeel heeft het dat je het niet in hoeft te vetten. 

Ze zijn licht gewicht, erg flexibel en ze zijn ook nog eens vegan, omdat er geen dierlijke materialen in zijn verwerkt. Ze zijn wat duurder in vergelijking met andere werkschoen maar dit ook terug te vinden in de afwerking en kwaliteit. Hij is ook verkrijgbaar in een laag model, namelijk de HKS RS 270 of met een BOA snelsluiting. 

Bekijk: 

2. Grisport 803

Grisport 803 orange

Comfort:                    
Veiligheid:                 
Uiterlijk:                    
Prijs/kwaliteit           
 

De meest verkochte en meest gedragen werkschoen van Nederland. De Grisport 803 is door de jaren heen ontzettend populair geworden en veel mensen willen niet meer anders. Maar wat maakt deze werkschoen zo goed? Dit zit hem in de combinatie van alle factoren. Hij voldoet aan de hoogste veiligheidsnormering (S3), is gemaakt van leer, zit redelijk comfortabel en is relatief goedkoop. Qua uiterlijk is de werkschoen wat traditioneel en minder aantrekkelijk. Ze zijn met name populair onder mensen in de bouw. De hierboven vertoonde Grisport 803 is de Black/Orange editie. Hij is ook te verkrijgen in de standaard zwarte kleur. 

 

3. HKS Active 275

HKS active 275 hoge werkschoen heren

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

HKS is een Duitse fabrikant van werkschoenen en nog relatief onbekend in Nederland. HKS werkschoenen zijn echter van zeer hoogwaardige kwaliteit en focust zich volledig op een uitstekende pasvorm en op comfort zodat jij de hele dag comfortabel kunt werken en lopen zonder last te krijgen van je voeten. De HKS active 275 heeft qua uiterlijk veel weg van de Grisport 803 maar qua materialen en pasvorm is hij totaal verschillend. Hij is gemaakt van hoogwaardig leer en door de schokdemping en zeer aangename pasvorm is lopen en staan zeer comfortabel. In vergelijking met de Grisport 803 is hij wel wat duurder maar dit is goed terug te vinden in de gebruikte materialen waardoor de HKS Active 275 een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Zeker een goed alternatief als je altijd gelopen hebt op de Grisport 803.

Meer informatie over deze werkschoenen? Bekijk de HKS Active 275!

4. HKS Delta 1 

HKS delta 1 NTP

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

Wil je nog een stap verder doen dan de Grisport 803 of de HKS active 500 en heb je schoenen nodig die nog veiliger en robuuster zijn? Dan is de HKS Delta 1 wat voor jou! Deze HKS werkschoenen zijn het voorbeeld voor de perfecte combinatie tussen kwaliteit, comfort en veiligheid. De HKS delta 1 is een hoog model werkschoen gemaakt van de beste materialen. De Delta 1 hoort bij de BOLD-serie van HKS en dit kun je duidelijk terugvinden in het ontwerp. De opvallende blauwe zool is niet alleen voor het oog maar geeft ook antislip (SRC), is antistatisch (ESD), olie- en benzinebestendig en daarnaast ook slijtvast. De voering is ademend en antibacterieel maar tevens winddicht. De polyurethaan overkap zorgt ervoor dat vuil en vocht jou voeten niet kunnen bereiken. Deze veiligheidsschoenen zijn geschikt voor zware beroepen in de bouw, agrarische sector, transport en constructie. Qua prijs is hij wel wat duurder, maar als je met je voet in deze werkschoenen stapt merk je direct het verschil. Daarom hoort hij thuis in onze lijst met de beste werkschoenen van 2023. 

De HKS Delta 1 is leverbaar in een standaard variant en een waterdichte variant. 

 

5. Grisport Cross Safety

Grisport Cross Safety Nordic

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

De Grisport Cross Safety modellen zijn innovatieve en sportief ogende werkschoenen die voldoen aan de S3 veiligheidsnormering. Het bovendeel is gemaakt van microvezel, de veiligheidsneus van glasvezel en de tussenzool van kevlar. Deze materialen zijn erg licht gewicht waardoor de schoenen slechts 1144 gram wegen bij maat 42. Er zit erg veel schokdemping waardoor de schoenen erg comfortabel lopen en zitten. De Cambrelle voering zorgt voor ventilatie en de afvoer van water en zweet. Door zijn rubberen zool voldoet deze werkschoen ook nog eens aan de ESD normering. Qua veiligheid zijn deze schoenen top en voldoet hij aan alle normeringen. Toch zijn hoge werkschoenen iets veiliger dus het is afhankelijk van je beroep of deze werkschoenen bij jouw passen. Voor beroepen in de transport en het magazijn is hij perfect, maar voor de bouw achten wij hem wat minder geschikt. De Grisport Cross Safety modellen hebben geen kruipneus en zijn dus minder geschikt voor beroepen waarbij je veel op je knieën zit, zoals stratenmaker.

De Grisport Cross Safety heren werkschoenen zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren, namelijk: 

Er zijn ook dames modellen van deze werkschoen, namelijk de Grisport Ariel en Serena. Deze staan hieronder verder toegelicht. 

6. Redbrick Motion Shade

Redbrick Motion shade S3 sneaker werkschoenen

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

De Redbrick Motion serie is deze Redbrick werkschoenen hebben een sportieve uitstraling en hebben heel erg veel weg van normale sneakers. Redbrick maakt gebruik van een aantal innovatieve materialen voor de productie van deze Redbrick Motion serie.

Het hierboven weergegeven model is de Redbrick Motion Shade. Het bovendeel is gemaakt van Microfiber en TPU. Dit materiaal is water- en vuilafstotend en erg flexibel. Door de flexibiliteit heb je veel bewegelijkheid wat zorgt een fijne pasvorm. De zolen zijn gemaakt van EVA/rubber en zorgen voor erg goede schokabsorptie. Tezamen bieden de schoenen erg veel draagcomfort en het maakt ze uitermate geschikt voor beroepen in transport en logistiek. 

Wil je deze schoenen bestellen? Bekijk dan de Redbrick Motion Shade in onze webshop.

7. No Risk Blackrock

No Risk blackrock werkschoenen voor brede voeten

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

De No Risk Blackrock is een werkschoen met een brede pasvorm. Ze hebben een breedtemaat van 12 waar andere werkschoenen een breedtemaat hebben van 10 of 11. Heb jij brede voeten en een robuuste werkschoen nodig? Dan is de No Risk Blackrock wat voor jou! Deze werkschoenen voldoen aan de hoogste veiligheidsnorm (S3) en is gemaakt van zwart leder. 

De veiligheidsneus is gemaakt van composiet en de tussenzool is gemaakt van kevlar om de schoen licht van gewicht te houden. De No Risk Blackrock is daarnaast voorzien van het Clima Cork System wat zorgt voor een aangenaam klimaat in de werkschoenen. Het Clima Cork Systeem is een laag kurk in de schoen die zorgt voor schokdemping, absorptie van geuren, isolatie en een prettig klimaat. De PU/PU zool is olie- en zuurbestendig, antistatisch en slipbestendig.

Qua prijs/kwaliteit is dit een uitstekende schoen als je een wat bredere voet hebt.

Bekijk de No Risk Blackrock!

De beste dames werkschoenen 

Hieronder vind je een overzicht van de beste dames werkschoenen voor 2023. Wij hebben alle schoenen beoordeelt op volgende factoren:

  • Comfort

  • Veiligheid

  • Design / uiterlijk

  • Prijs/kwaliteit

1. Redbrick Ladies line 

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

Ze zijn nog maar net uit, maar staan nu al in de lijst van beste werkschoenen: Redbrick Ladies line dames werkschoenen. De Redbrick Ladies line is een serie met dames werkschoenen speciaal gemaakt naar de vrouwelijke voet. Ze hebben een iets smallere pasvorm waardoor ze beter aansluiten en meer comfort geven. Het bovendeel is gemaakt van microvezel. Dit heeft meer voordelen, maar één van de voornaamste voordelen is de flexibiliteit. Omdat het materiaal flexibel is, beweegt het mee met jouw voeten wat zorgt voor draagcomfort. De loopzool met antislipprofiel geeft jouw grip op veel verschillende oppervlakten. De Redbrick Ladies Line is geschikt voor transport en logistiek en de horeca. Dus werk je veel in een werkplaats dan zijn ze perfect. Voor de bouw vinden wij ze wat minder geschikt. Qua veiligheid zijn ze uitstekend, maar ze voldoen niet aan de ESD normering. 

De Redbrick ladies Line is verkrijgbaar in lage modellen en hoge modellen. Bekijk de volledig collectie Redbrick Ladies Line dames werkschoenen

2. Grisport Cross Safety dames  

Grisport cross safety serena s3 dames werkschoenen

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit       
 

Ook Grisport heeft speciale dames modellen, waaronder de Grisport Cross Safety Ariel en Cross Safety Serena (hierboven vertoond). Deze werkschoenen zijn perfect afgestemd op de werkende vrouw. Ze voldoen aan de S3 normering en hebben een glasvezel veiligheidsneus en kevlar tussenzool. Daarnaast voldoen ze aan de ESD normering en hebben ze een slijtvaste en antislip loopzool. Qua uiterlijk zijn ze erg casual en sportief, maar kun je nog wel duidelijk zien dat het veiligheidsschoenen zijn. Ze hebben uitstekende schokdemping en een fijne pasvorm dus qua comfort zijn ze zeker aan te raden. Ze zijn perfect voor beroepen in de transport en logistiek en de horeca. Ze zijn wat minder geschikt voor beroepen waar je veel op de knieën werkt, omdat ze niet voorzien zijn van een kruipneus. 

Meer weten? Bekijk ze in onze webwinkel: 

3. 2Work4 Olivia

2work4 olivia dames werkschoenen

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit      
 

2Work4 is een fabrikant die erg veel modellen heeft die speciaal zijn gemaakt voor dames. Van gemakkelijk instappers tot gave sneaker werkschoenen. De 2work4 Oliva zijn schoenen met een vrouwelijke pasvorm. Ze zijn erg neutraal, elegant en toch erg veilig. Ze voldoen aan de S3 veiligheidsklasse en zijn gemaakt van nubuk leer. Ze zijn uitermate geschikt voor de horeca en voor de logistieke sector. Ze zijn voorzien van een antislipprofiel, maar let op! Ze zijn gecertificeerd volgens de SRB norm. Dit geeft aan dat ze slip resistent zijn op stalen vloeren met Glycerol, maar ze geven minder grip op vloeren met keramische tegels met SLS (sodium lauryl ether sulfate oplossing). Verdiep je daarom goed of deze schoenen geschikt zijn voor jouw situatie. 

Je kunt dezelfde schoenen ook krijgen als een instaplaars, namelijk de 2Work4 Lucy. Erg, handig als je snel en gemakkelijk in en uit je veiligheidsschoenen wilt stappen.

 

4. HKS Magic 1 M & VTP

hks magic m dames werkschoen

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit      
 

Hierboven noemde we al een paar goede HKS werkschoenen, maar ze hebben ook speciale dames werkschoenen, waaronder de HKS Magic 1 M. Deze schoenen zijn erg populair onder vrouwen die ze geprobeerd hebben en weten hoe ze lopen. Ze bieden ontzettend veel draagcomfort en qua uiterlijk zijn ze mooi om te zien. Ze zijn zwart van kleur en gemaakt van microvezel. Microvezel is vuilafstotend en ademend. De HKS Magic M is erg veelzijdig en te gebruiken voor veel beroepen.

De HKS Magic is verkrijgbaar in 2 varianten. De Magic 1 M welke voldoet aan de S1 veiligheidsklasse en de Magic 1 VTP welke voldoet aan de S3 veiligheidsklasse.

De Magic 1 M voldoet qua veiligheid aan vrijwel alles wat S werkschoenen ook hebben, het enige wat ze niet hebben is een antiperforatie tussenzool en ze bieden geen weerstand tegen het binnendringen van water. Voor veel beroepen is dit ook geen vereiste en kun je prima met deze schoenen uit de voeten. 

De Magic 1 VTP heeft een ander bovendeel en is wel uitgerust met een antiperforatiezool waardoor ze aan de S3 veiligheidsklasse voldoen. 

Bekijk de HKS Magic 1 M S1 

Bekijk de HKS Magic 1 VTP S3

Ze zijn ook leverbaar in een laag model, bekijk hiervoor de HKS maxi M

5. HKS Free 2 VRTP S3

HKS Free 2 VRTP dames werkschoen zwart

Comfort                 
Veiligheid              
Uiterlijk                 
Prijs/kwaliteit     
 

De HKS Free 2 VRTP is een lage werkschoen welke voldoet aan de S3 veiligheidsklasse. Het bovendeel is gemaakt van Microvezel en zwart van kleur. De zool, veters en de binnenvoering is blauw van kleur en zorgt voor een sportieve uitstraling. De zool is gemaakt van Gummi / PU en zorgt voor extreme antislip en bijzonder elastisch en flexibel. De zool is hittebestendig tot maximaal 300 graden Celsius contacttemperatuur en bestand tegen kou tot -30 graden Celsius. De HKS Free 2 VRTP is speciaal ontwikkeld voor dames.

Bekijk de HKS Free 2 VRTP in onze webwinkel. 

Laat een reactie achter! 

Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening en ervaringen met werkschoenen! Wat vind jij de beste werkschoenen en waarom vind jij ze zo goed? Laat het ons weten en wie weet zie je de schoenen binnenkort voorbij komen als een van de beste werkschoenen in onze lijst. 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »